dimecres, 26 de setembre del 2012

QUI EN SAP MÉS?

Sovint sabem coses que no sabem que sabem (Imma Montzó)

La gent gran, sobretot, en saben moltes de coses, encara que no ens ho sembli perquè probablement no han tocat mai un ordinador.

Sempre pensem que la informàtica ha revolucionat el nostre planeta i en certa manera és així, però hi ha persones que per escriure no els ha fet cap falta. Abans que s’inventessin els ordinadors ja s’havien escrit un munt de llibres.

A l’hora de fer números  no han necessitat el programa Excel. Han fet “el compte de la vella” i se n’han sortit i han arribat molt amunt. Tenien les taules de multiplicar molt apreses, i ni tan sols els ha fet falta una calculadora.

Coses que passen:

Una jove suspèn un prova de comptabilitat per un “desastre” que li succeeix durant l’examen, se li espatlla la calculadora. Què hi farem, fallen les taules de multiplicar!

Un home va a una entrevista de feina, (Tècnic desembussador de vàters). Li diuen que si no té Internet  no el podran avisar amb un e-mail, en cas que surti elegit. De moment sembla una desgràcia, però amb el temps s’adona que ha estat una sort! Comença un petit negoci de vendes, que amb els anys es fa gran, i s’enriqueix. Un dia li demanen el seu correu electrònic i diu amb tota sinceritat que no en té. El comentari surt directament: -Si us heu fet ric sense res, imagineu-vos amb Internet! L’home pensa... ara estaria desembussant  vàters!



Les noves tecnologies són fantàstiques, però la saviesa de la gent gran no hi ha res que la superi. Està claríssim: Saben més coses de les que ells mateixos es pensen que saben!


24 de setembre de 2012

3 comentaris:

  1. Realment avui si s'espatlla l'ordinador o marxa la electricitat tot deixa de funcionar, tot es colapse. Molta gent gran sense saber de noves tecnologuies tenen una saviesa, que a vegades ells mateixos ignoren.

    ResponElimina
  2. És ben cert. Això és l'experiència de la tercera joventut!

    ResponElimina