diumenge, 1 de desembre del 2013

UN ALTRE DALTABAIX


El daltabaix va ser de tal magnitud que fins se’n va fer ressò la premsa internacional i sobretot la local i es que no n’hi havia per  menys.
La gran empresa estrangera que fa uns anys es va instal·lar a la ciutat, degut a les bones condicions que li van oferir, per pal·liar la crisi del tèxtil, ahir va fer fallida. Res feia preveure tan tràgic final, l’empresa tanca aquest cap de setmana després de dotze anys d’estar en funcionament. Cent vint persones al carrer, és el resultat.
 
És veu que feia uns dies que s’estava coent la cosa , però pocs en sabien res, ahir va venir el resultat des de  Brussel·les, seu de l’Empresa. Van comunicar que hi havia  un gran forat amagat que no la feia viable. Un altre cas de corrupció o una nova estratègia dels de dalt per sortir-se amb la seva? Es podrà especular, però difícilment sabrem la veritat.
 
Els de sempre,  els que no  hi tenen cap culpa,  pagaran els plats trencats. Gent de mitjana i de més edat que els serà molt difícil trobar feina de nou, tal com està el mercat laboral. Jovent que tindrà menys oportunitats d’aconseguir  feina, en aquesta ciutat petita, on tant poca n’hi ha; en definitiva  més atur.
 
 Llavors diuen que s’està acabant la crisi, per aquestes persones ara comença. Diuen els experts que estem a finals d’un cicle i que en començarà un altre de diferent . Suposo que el nou cicle n’haurà de ser molt de diferent tal com estant anant les coses.
 
 
23/11/2013

2 comentaris:

  1. Fa molta pena això Anna, potser per alguns si que s'ha acabat la crisi, perquè no n'han tingut mai...Però acaben rebent els de sempre...
    Petonets i bon setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si M. Roser, és molt trist això, diuen que s'acaba la crisi, però cada dia encara van tancant empreses i més persones a l'atur.
      Petons i bona setmana per tu també

      Elimina