diumenge, 29 d’octubre del 2017

FLORS VERMELLES I BLANQUES


AHIR. La “profe” d’escriptura anuncia “ Flors vermelles i blanques” . Quin tema –vaig pensar- si ara no som a la  primavera.


AVUI.  Davant meu una quantitat enorme de flors vermelles i blanques.  Roses vermelles i blanques i altres flors  cobreixen el fèretre de la Marta (la meva veïna durant alguns anys). Del gran centre  de roses vermelles del capdamunt  en penja una cinta “Del teu marit i fills” a l’altre cantó, un de roses blanques, la cinta ... “Dels teus alumnes” al mig altres flors blanques i alguna de rosada. Altres cintes penjant... de germans,  familiars, companys...

La gent calla . Una música  trenca el silenci, l’Imagine de Jonh  Lenon sona al piano, el fill gran de només catorze anys, es qui toca junt amb un company. Comença  la  cerimònia.

La música, la passió i vida de la Marta, i les paraules ressonen dins l’espai atapeït de gent, que la van a acomiadar.  Els seus alumnes de les escoles de música, hi eren tots, tocant amb els instruments o cantant amb la coral, acompanyant a la que havia estat la seva profe fins feia poc, i fent costat als seus fills, i companys, que també participaven amb els cors, tot dient adéu a la mare tal com ella volia que així fos.

Les paraules tampoc  podíem faltar. Alguns  acomiadaments, però el que va impactar més vam ser les paraules que ella va deixar escrites pels seus alumnes, i per la gent del petit poble de Serrateix , on feia uns anys que vivia, animant-los a continuar amb les activitats que havien encetat junts.

La gran església del monestir, sempre mig buida, ha quedat petita per acollir la multitud que han acudit  per donar l’últim adéu a la  Marta,  que ha lluitat molts anys amb valentia amb la enfermetat. En aquest dia de tardor emboirat, trist, on la pluja també ha fet acte de presencia  a l’acomiadament, junt amb la música, les paraules, l’escalfor de la gent , sentiments a flor de pell, alguns ulls  humits, però el teu record i el teu somriure continuarà viu en nosaltres  i amb les flors blanques i vermelles dels que t’estimen acompanyant-te fins al final.


Dia 20 d’octubre de 2017

2 comentaris:

  1. Sona a molt real...Si és així és molt trist però al mateix temps alegre per tanta gent com l'estimva...Si és fictici està molt ben fet, perquè jo m'ho he cregut!!!
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si M. Roser, és un fet autèntic, molt trist i recent, just demà farà una setmana que enterraven la Marta, que en ens deixava als poc més de 50 anys, després de lluitar 10 anys amb la malaltia. Va ser una cerimonia molt emotiva, amb molta gent,sobretot jove, que l'estimava i l'acomiadava amb música i cançons. Just el tema de les flors l'havien posat el dia abans i les vaig tenir a tocar una bona estona.
      Una abraçada M. Roser

      Elimina