dijous, 14 de gener del 2016

MOTIVACIÓ


“Si vols construir un vaixell, no comencis tallant la fusta, distribuint la feina. Primer transmet als teus homes l’anhel de la mar lliure i oberta”     (SAINT EUXUPERY)

 

Si vols construir un vaixell...  avui pocs homes construeixen vaixells pels seu compte , això corre a càrrec de es grans companyies navals  i les grans empreses. La persona que vol gaudir de qualsevol tipus embarcació, solament té d’anar a una fira o a un concessionari, escollir el que més li agrada i  comprar-lo.

El que si cal, a les persones que volem disposar d’un veler, vaixell, barca o qualsevol estri per navegar,  és  sentir passió per la mar. Estimar la mar, la llibertat,  l’anhel que dona la plenitud de navegar per la mar oberta, amb el vent lliscant per la cara, esbullant els cabells;  aquest  contacte amb natura en estat pur.  Aquesta passió, aquest entusiasme és el que hem de contagiar als que ens envolten.  Als que seran els nostres companys en l’aventura marítima .

És clar que aquesta metàfora, no sols és pot entendre  referint-se a la  mar. Qualsevol cosa que emprenguem a la vida, cal sentir l’entusiasme, el fervor, la convicció del que fem, del que volem i saber transmetre aquest  apassionament i afany, la il·lusió  del que volem començar i aconseguir que les altres persones implicades en el projecte  també visquin i comparteixin aquest entusiasme. Llavors, si...  segur, segur que qualsevol cosa que emprenguem o fita que ens proposem,  assolirà l’èxit desitjat.  

02/12/2015/

2 comentaris:

  1. M'has fet venir unes ganes de construir un vaixell i anar a recórrer els mars...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaria bé embarcar-nos ara en una bona aventura marina i navegar per amplis mars...
      Una abraçada M. Roser

      Elimina