dimarts, 24 de juny del 2014

NIT DE FOC, NIT DE REVETLLA



Des del meu balcó , al fer-se fosc,  observo com es van encenen les  fogueres en diversos indrets del entorn.  El foc puja, s’eixampla,  s’expandeix, escalfa, omplint la nit de màgia, de claror. La nit més curta del any no s’enfosqueix, el foc i els petards lluiten contra la foscor.
La Flama del Canigó  ha encès multitud de fogueres a l’ample de la nostre terra. El Canigó , muntanya sagrada pels catalans emplaçada ara al país veí, allà s’hi ha encès la foguera que ha donat  la flama que  molts excursionistes i entitats han fet   arribar a molts indrets de les nostres contrades.  Els petards acompanyaran el foc i la festa tota la nit amb el seu esclat i el seu brogit.

La nit del foc per excel·lència, el foc purificador, que fa que demà tot tingui un aire nou, que l’estiu comenci amb bons auspicis, amb l'aire renovat.
Entrada la nit, des del meu mirador privilegiat m’arriben els sons de la música, de l’orquestra que toca a la  revetlla de la plaça. Mentre gaudeixo de la música, l’anada de gent que passa  i l’espectacle pirotècnic, assaboreixo la típica coca de sant Joan acompanyada per una bona copa de cava, participant així també  de la màgia de la nit. Que us penseu , encara que aviat compliré noranta anys també m’agrada celebrar com cal aquesta nit gaudint dels sons,  de les olors que em porta l’aire  i l’espectacle de mirar al cel il·luminat pels coets.

Això si quan estigui un xic cansada , a descansar s’ha dit i m’adormiré amb el so de la música i els petards que es filtraran per  la finestra oberta.

24/06/2014/
 
 

2 comentaris:

  1. Ves per on, una àvia ben canyera...Jo no vaig veure fogueres, però si que vaig sentir molts petards i vaig veure un gran castell de foc, d'una festa major...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha persones grans que els va molt la marxa. Jo vaig veure un parell de fogueres des de casa, abans se'n veien més, ara petard se'n van sentir bona part de la nit.
      Una abraçada M. Roser

      Elimina