divendres, 7 de desembre del 2012

LA TERANYINA


S’havia vist enredat en una gran teranyina, la que ell mateix havia anat forjant al llarg dels anys. Negocis bruts, estafes, subterfugis, enganys mentides i tota mena de rampinyes. Tot per la desmesurada ambició de diners i de poder. No en tenia mai prou.
Va saltar-se totes les normes de conducta, totes les lleis, tots els valors, la família els amics. Res importava per tal de aconseguir els seus objectius. Sense adonar-se’n que aquesta mateixa ambició l’acabaria fent presoner, l’enganxaria dins la teranyina, amb les seves teles subtils i fines, fins a encerclar-lo completament amb aquell fils prims i espessos, que l’empresonarien de mica en mica i l’anirien  oprimint  sense deixar-li  gairebé espai per poder respirar, i de la qual seria impossible de sortir-se’n. Ara hi estava entortolligat completament i no s’albirava cap sortida.

Llavors va succeir , una tisora va obrir una escletxa, va fer un forat a la teranyina hi va entrar-hi una mica de claror, mentre una mà anava desfilant  i desenredant fils, mentre l’anava  tibant cap enfora. Aquesta mà alliberadora, pertany a una de les persones que ell havia  trepitjat, i havia intentat anorrear. Ella, la dona que havia menyspreat, que havia considerat no apte per formar part de la seva  família, que l'hi havia posat  moltes traves per accedir-hi. Ella que finalment havia allunyat el seu fill i al seu nét d’ell i dels seus subterfugis i perills, evitant que també ells caiguessin al parany, a la teranyina de l’ambició desmesurada que  s’estava construint  al seu entorn...Ella, els havia salvat d’enfonsar-se  tots amb ell, i ara, era ella, la que tallava la teranyina , amb la seva generositat i fermesa, qui li oferia una mà, per sortir del pou obscur i el retornava a la vida.

 - 3 de desembre de 2012-
 

2 comentaris:

  1. Per més que la vida ens faci caure en el pou més pregon, sempre hi ha una mà salvadora per ajudar-nos a sortir-ne...I sol ser la més inesperada.
    Bona nit Anna M.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te'ns raó M. Roser, passa moltes vegades, que qui menys t'esperes es la persona que t'ajuda en els moments difícils.
      Una abraçada

      Elimina