dilluns, 10 de desembre del 2012

EL NEN QUE VOLIA AGAFAR UNA ESTRELLA

( Conte infantil )
 

El Lluis només té quatre anys, però ja li agrada  molt al vespre de  mirar el cel, veure la lluna i les estrelles. Li encanta  contemplar com brillen a la nit, ell diu que quan sigui gran vol pujar en un gran coet i viatjar per l’univers , entre la lluna i les estrelles.
-          Que bonic poder jugar,  passejar i caminar per la lluna i les estrelles -deia tot baixet.
 
Un vespre que embadalit  guaitava el cel, va veure com  queia una estrella. El raig d’una estrella fugaç caient cap al terra. Al nen li va semblar que havia caigut molt a prop de casa, i tot  hi ser de nit, i anar amb pijama, va obrir la porta  i va sortir sense fer soroll de casa per anar a buscar l’estrella.
 
La va buscar pel jardí de casa, però aviat es va adonar  que allà no hi era. Va veure el seu resplendor més lluny,  allà entre uns camps i cap allà se’n va anar. Quan arribava allà  l’estrella s’endinsava cap el bosc.  El nen corria per un corriol per atrapar-la, però quan s’acostava al  resplendor, aquest era cada vegada més lluny, el Lluis s’anava endinsant pel bosc, corria per agafar-la, però quan quasi la tenia, aquesta fugia de nou. El nen anava més ràpid, però l’estrella també, i així un cop i un altre.
 
De sobte el resplendor es va apagar , el nen és va posar molt trist, va mirar al seu voltant i va veure que ja clarejava. S’anava fent de dia.
-          Oh! Quina llàstima, amb  la claror s’ha apagat l’estel.
 
Llavors va mirar  al voltant , i no sap  on és. Ha caminat tant.  Es deixa caure cansat damunt de l’herba en un prat allà en aquella clariana del bosc; rendit s’estira damunt l’herbam i llavors ... veu que al seu costat  hi ha una cosa opaca,  platejada, esmorteïda,  té la forma d’una estrella amb cua  i tot .
-          Oh! Que veig!!! –crida content-  Per fi he trobat l’Estrella!!!
 
El nen intenta  agafar-la amb les mans i estrenyem-la ben fort perquè no s’escapi, però aquella cosa  blana  li regalima d’entre les mans,  se li esmuny d’entre els dits i cau de nou sobre l’herba. La recull de nou i altre vegada li rellisca per entre els dits. La torna a engrapar i  altre vegada regalima cap al terra. La agafa i cau de nou.... i amb tot aquest  tràfec  de prendre i caure... el Lluis es va despertar  al seu llit  i va veure que tot només havia  estat un somni.
 
- 20 de gener de 2010-


2 comentaris:

  1. Que bonic aquest somni de conte infantil...M'ha fet pensar quan de vegades perseguim una il·lusió i cada vegada que la tenim gairebé a l'abast de la mà, se'ns escapa...
    Petons Anna M.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els somnis i les il·lusions sempre són macos, encara que sovint, quan quasi els tenim se'ns escapen.
      Petons

      Elimina