diumenge, 7 d’abril del 2019

PRODUCTES DE TEMPORADA




La dona jove és queixava dels preus de les fruites l les verdures, que en ple i cru hivern, estaven pels núvols. Els diners no li arribaven per comprar les coses més necessàries pels seus, mentre comptava els escassos diners que li quedaven al moneder, davant la caixa,
¾    És que no m’arriben. Les coses que vull estan mol... però molt cares.

Mentre deia això treia del carro de la verduleria, carbassons, mongeta tendra, tomàquets i una capseta de maduixes i uns kiwis. La Cinta, una velleta jubilada, que estava darrera seu, és va atrevir a dir-li,
¾    Escolta noia, potser si miressis els preus dels productes de temporada veuries que són més assequibles. El bròquil, les carxofes, les pastanagues, i les  pomes i taronges estan en el millor moment.

La dona jove, se la va mirar amb cara de menyspreu i no va ni entendre de que li parlava. Segur que va pensar que aquella vella estava xalada i sense dir res, va deixar un producte al taulell, va pagar el demés i va marxar sense dir res ni mirar a ningú.
 Des de la cua i mirava  a les dues, vaig pensar que la dona, era una mica mal educada, però que caldria ensenyar al jovent, des de petits,  a conèixer quins són els productes de cada temporada i estació de l’any, per escollir el millor de cada època. Ho  vaig aprendre-ho a casa i sempre ho he seguit. .

Ara la gent, sobretot jove... i no tan jove, sempre vol de tot al temps que sigui, -comentàvem  a la sortida-   llavors no entenen que uns tomàquets insípids, artificials, igual que unes maduixes o uns préssecs, en ple hivern, no tinguin gust de res, siguin molt cars  i es paguin a preus desorbitats , i es clar els diners a vegades no arriben.  Encara que es comença a fer alguna cosa en aquest sentit , cal insistir més i cal que els joves si impliquin i ho entenguin. Comprant  productes de temporada i  de  proximitat hi guanya la salut,  la butxaca i el país.

22/02/2018/

2 comentaris:

  1. Tens tota la raó, els productes de temporada són més econòmics i sobretot més bons, un bon raïm a la tardor, taronges sucoses a l'hivern, maduixes ben vermelles a la primavera, préssecs sucosos a l'estiu...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet la naturalesa és savia i cada temporada te les seves caracteristiques i els seus productes, encara que ara els homes i els diners o capgiren tot.
      Una abraçada M. Roser.

      Elimina