dilluns, 10 de desembre del 2018

APRENDRE UNA LLENGUA QUAN ETS GRAN



(La necessitat d’aprendre anglès)


En el món actual és imprescindible saber llengües, sobretot l’anglès,  un del idiomes més universals,  en els diferents àmbits de la vida , ja que és la utilitzada en molts mitjans de comunicació, tan escrits (receptes o instruccions d’aparells diaris)  com audiovisuals i no diguem si es vol viatjar una mica pels món.

Si en la infantesa i en la adolescència és quan una nova llengua el cervell l’absorbeix  quasi automàticament, i l’anglès ja es necessari per seguir i acabar els  estudis, o per iniciar qualsevol carrera,  també és important l’aprenentatge en les persones adultes i fins per les  persones  més grans.  Moltes d’aquestes es troben en la necessitat  d’aprendre angles, per motius de feina, per entendre les noves tecnologies que apareixen cada dia,  o per curiositat. També quan  ets més gran , per l’expectativa que se’ls presenta per  poder fer viatges a altres països.

També cal considerar els avantatges que aporta l’aprenentatge de l’anglès, o un altre idioma,  a aquestes   persones grans. T’obre la ment  a noves idees i possibilitats, com viatjar, manejar el mòbil, veure les  pel·lícules en versió original, fer noves amistats. Aprens a ser  més flexible, veure el món des d’una altre òptica.

L’aprenentatge també millora la capacitat cognitiva, manté les connexions cerebrals més fluides, és té més capacitat de comunicació i de retentiva, de manejar noves situacions. Tot això permet viure noves experiències, mantenint el cervell més actiu, amb la qual cosa evitem el deteriorament precoç de les neurones i afavorint  la aparició de noves, així mantenim la memòria activa ja que ens obliguem a  fer-la treballar.

És enriquidor en qualsevol edat aprendre una nova llengua i ja veieu que mai és tard per posar fil a l'agulla.

20/11/2018/

2 comentaris:

  1. Tens tota la raó Anna, aprendre un idioma , el que sigui sempre és positiu...o ho vaig intentar amb l'italià, però només volia aprendre'l a parlar, però volien que aprenguéssim també a escriure'l i ho vaig deixar...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una llengua molt maca l'italià, de fet s'enten força si viatges, encara que m'agradaria saber-la bé. jo em vaig decantar pel francés, però quan ets gran costa molt, el vaig arribar a entendre una mica i prou.
      Una abraçada M. Roser.

      Elimina