diumenge, 29 de gener del 2017

LA NEVADA A BERGA


Aquest dimecres passat, per la tele, ja anunciaven nevades, però com des de fa uns anys, per aquests verals se’n veu poca de neu, ningú en va fer massa cabal. Potser nevaria una mica a la muntanya, que ja tocaria, però per aquí no faria res.

A la tarda va començar a caure alguna volva de neu. Una persona gran del carrer deia,   " És neu rodona que altre en dona,” –segur que nevarà més. Ni cas feien les veïnes que l’escoltaven. "Això és una mica de rufagada," li contestava una altra. Mica en mica es va anar enfarinant el terra, aquella pluja-neu constant va deixar un gruix d’uns dos o tres cm. Cap al vespre va parar. La gran nevada. La gent estava contenta perquè almenys havia vist caure neu.


Aquella petita enfarinada va començar a causar problemes a la gent que tornava a casa en cotxe després del treball. Els carrers amb pendent  si van entregirar alguns cotxes i van barrar el pas en d’altres. També algun cotxe va sortir de la carretera sense gaires conseqüències; com no es feia cas de les advertències la majoria de gent anava sense cadenes.

A la nit si va tornar a agafar amb ganes. Algú a qui li agrada sortir  quan els altres dormen, va agafar unes boniques  imatges de la nit nevant.


Al matí quan ens vam despertar tot Berga (i el Berguedà) era un paisatge de postal. Un gruix de mig a un pam de neu, segons els indrets, ho cobria tot...

Dijous, un dia bucòlic . Gent enviant  fotos per Whats-Apps, del diferent llocs nevats. També missatges que la gent no agafés el cotxe si no era necessari. La mainada i el jovent contents perquè com no hi havia transport escolar, el qui volia podia fer campana. Petits  i jovent pel passeig,  pels carrers jugant, o lliscant a la neu. Fins algú va sortir amb els  esquís per desplaçar-se .

La gent gran, mirant per darrera la finestra el bonic espectacle que la natura ens va deixar aquest dia, pensant en si tenien  queviures a la nevera i no haver de sortir per por de les relliscades.

Les brigades municipals treballant netejant els carrers del blanc element.  Alguns veïns amb pales traient la neu de la vorera de casa seva, com sempre s’ha fet per aquestes contrades. Els que havien de treballar anant ocm podien.


Tot un seguit de persones joves i no tant  ja pensant en el cap de setmana per anar a esquiar i gaudir de la neu caiguda,  que en llocs més alts s'haurien acumulat gruixos importants.

Aquestes boniques imatges reflecteixen alguns dels carrers i indrets de postal, que va deixar a la ciutat , aquesta  mitjana nevada del 26  de gener de 2017.


Una nevada perfecta, un dia sencer per gaudir de la neu,  perquè l’endemà,  el divendres,  una bona i constant pluja  es va cuidar d’acabar de netejar, camins, carrers i carreteres.

29/01/2017/



2 comentaris:

  1. Uns paisatges preciosos, a mi la neu m'encanta, ja podia haver nevat una miqueta aquí, encara que només hagués estat un enfarinada, però l'hivern no s'ha acabat...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, tot estava preciós aquell matí quan ens vam aixecar, però el millor és que només va durar un dia i ens vans estalviar el glaç i les relliscades, que al fer-nos grans cal tenir en compte. Per aquí baix ja es més difícil que nevi, però qui sap si sap si algun dia teniu una sorpresa, només som a mig hivern.
      Una abraçada M. Roser

      Elimina