diumenge, 14 de juliol del 2019

ELS JARDINS DE SANTA CLOTILDE




Aquests dies de forta  calor m’agrada recordar la sortida que vam fer fa uns mesos per la Costa Brava, i entre altres llocs vam visitar aquests bonics jardins prop de Lloret de Mar.


Situats damunt d’un penya-segat en mig d’un paisatge de gran bellesa és trobem els espectaculars jardins de Santa  Clotilde amb impressionants vistes sobre el mar. El jardí botànic va ser construït a inicis del s. XX amb una clara influencia italiana. Realitzats per Nicolau Rubió i Tudurí, que recuperà l’esperit renaixentista italià amb essències de modernitat .


Terrasses esgraonades, diversitat de plantes s’alternen amb petits estanyols i conjunts escultòrics diversos . Fonts, aigua, rius, amb variades escultures vinculades al mon de l’aigua. Destaquen “Les Sirenes” de Maria Llimona.


Les olors de resines, llorers, plantes aromàtiques... ens porten a un contacte directe i de comunió amb la natura, mentre que el brogit del mar, el moviment de la  vegetació, la remor dels brolladors, de l’aigua de les fonts  composen  una melodia suau que et transmet una pau i una calma que et fan oblidar del  estrès del nostre dia a dia.

10/06/2019/

4 comentaris:

  1. Per les fotos i pel què n'expliques, penso que deu ser un lloc preciós ple de racons poètics. Jo no hi he estat mai, gràcies per la informació!
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un lloc molt bonic. A vegades descobrim coses i racons d'una gran bellesa i no gaire lluny de casa.
      Una abraçada M. Roser.

      Elimina
  2. Q bonic! No havia sentit a parlar! Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És bo descobrir nous indrets plens d'encant de les nostres contrades.
      Salutacions.

      Elimina