dilluns, 12 de setembre del 2016

L'ENDEMÀ DEL ONZE DE SETEMBRE.

Per fi després d'uns dies de tenir una part de l'ordinador i del blog averiats ara sembla que torna a funcionar bé...  menys el traductor, esperem no fer-hi masses faltes.

Després de la Diada viscuda ahir a Berga, una jornada memorable,  amb milers i milers de persones arribant en autocars i cotxes petits, que van omplir a vessar el passeig de la Pau i els carres per on s'hi arribava, que van convertir Berga en una jornada festiva, i de reivindicació, amb cants i balls al carrer i on des d'un parell de dies  abans es feien tota mena d'actes culturals i lúdics. Avui amb  el cansament haver passat una  Diada excepcional, semblan que totes les coses  tornen  a la normalitat, després de dues intenses setmanes, on s'ha ajuntat el Centenari de la mare de Déu de Queralt que va acabar aquest   dijous i que  ja es van empalmar amb els actes de la Diada de l'Onze de setembre. 

Els guarniments dels carrers del centenari, s'han barrejat amb les senyeres i estelades que ahir adornaven els balcons i edificis. Alguns ja s'havien tret, però a la majoria de balcons lluien les orenetes i banderes, formant una barreja prou curiosa que molta gent preguntava pel seu significat, així com alguns carrer que encara estaven engalanats

Avui, estem cansat, però satisfets, vam viure un dia excepcional, els que per diversos motius no  haviem pogut anar a les altres diades, ahir només vam haber de sortir a fer una passejadeta per trobar-te al mig de la Festa, aixó si, deixant els cotxes tancat al garaig, perquè podessin aparcar els milers de cotxes que arribaven. Ara ja  es van desguarnint els carrers, les estelades i senyeres, algunes es quedara, altres es guardaran per l'any vinent, però la ciutat torna a fer el seu curs.

Amb unes imatges de la Diada, que quedaran per la història, amb una ciutat multiplicant per quatre el seu cens, on els voluntaris també treballar de valent perquè tot sortís bé, apart del colapse de la sortida, tot va anar de primera. Imatges  que  s'han repetit en els altres cinc punts compartits , en que es va desarrollar la celebració, i on va sentir al  unisó i amb força  el batec independestista.

12/11/2016/



2 comentaris:

  1. Déu ni do els de Berga, us ha tocat un any ben festiu...
    Tot un espectacle el d'ahir, a veure si és la última manifestació reivindicativa i la següent, ja és la celebració del somni aconseguit!!!
    Petonets Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, aquest any de festes a Berga no n'han faltat. Ha estat tot molt bonic i intens. Esperem que l'any vinent poguem celebrar la manifestació, allà on sigui, o a tot arreu, amb els objectius aconseguits.
      Una abraçada M. Roser

      Elimina