dimarts, 23 de setembre del 2014

FIRA DE SANTA TECLA. BERGA


Aquest cap de setmana passat a Berga es va celebrar la fira de Santa Tecla, fira que com cada any arriba just quan està a punt de començar la tardor.
La Fira de Santa Tecla es una fira agroalimentària i ramadera on es mostren els productes de la comarca i els més interesants exemplars de ramaderia de la zona . De fet l’exposició  de bestiar és la que atreu més expectació,  a més cal tenir en compte que aquesta fira de bestiar es fa a Berga  des de molts anys enrere, algun avi nonagenari diu que l’ha vist sempre.

Al passeig de la Industria si ubiquem tres grans carpes,  dedicades:
1.     A l’exposició  d’animals.
2.    Al  sector agroalimentari. Parades de productes de la terra
3.    Dedicada al món rural  i a les activitats gastronòmiques.


La zona del bestiar es la que desperta més expectació, tan als menuts com als grans. Es poden veure vaques , toros,  ( per cert, el divendres al vespre es va escapar un toro del recinte, que va portar als organitzadors i a la policia de corcoll) vedells, vadellets, cabres, bocs, cabrits, porcs, gallines,  xais, ovelles, cavalls, el burro català i altres animals que fan les delícies dels visitants.  

A la resta de la fira hi ha parades de maquinaria agrícola, una exposició de cotxes d’ocasió  i diverses parades d’artesania  i productes de la terra completen l’oferta firal.

Durant els dos dies que es celebra la fira , dissabte i diumenge , hi ha organitzats  tot un seguit d’actes paral·lels . Així el dissabte trobem la trobada d’acordions, seguit del ball corresponent. Tallers  de pizzes per la mainada i altres tallers  infantils. Curset de gin-tònics  i també altres tallers o tasts gastronòmics.

El diumenge al mati hi ha la trobada de puntaires. Una degustació de productes de la terra i altres activitats. A la tarda exhibició de ball country i al captard s’ acabarà amb una degustació de vedella del berguedà , cuita allà mateix, a la fira al estil uruguaià a càrrec d’ “Asadores Gauchos” per fer  un bon final de festa.

Com que el temps va acompanyar , el passeig es va omplir de gent  que van gaudir de dos dies de festa i  d’activitats lúdiques  i  així amb alegria i aire  festiu els berguedans  i forans vam viure la fira i ens vam  acomiadar de l’estiu.

22/09/2014/
 
 

2 comentaris:

  1. Les fires són molt engrescadores, perquè hi pots veure moltes coses que no es fan enlloc més,, penso ue són una mica la història viva del país...Saps, m'estic imaginant els policies perseguint el toro, he, he...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó M. Roser, les fires són unes festes ben animades i una mica són la història viva dels país. El toro perseguit pels guàrdies municipals i els firaires va ser tot un espectacle. Algú ho va gravar i ho va penjar al facebook.
      Una abraçada

      Elimina