dijous, 26 de gener del 2012

EL KALANCHOE

Avui , he comprat un kalanchoe, amb aquest nom sembla que qui sap que sigui. És una planta molt maca, amb unes flors precioses, la meva és de color ataronjat, però n’hi ha de tots els colors. De fulles verdes amples i brillants i de flors petitetes formant petits ramells; és una planta bàsicament d’interior, li agraden els ambients càlids, no suporta les baixes temperatures .

Ahir vaig llegir al diari, un reportatge sobre aquesta planta, que és el que m’ha fet decidir la compra. A més de la bellesa que té, la planta és molt beneficiosa per la casa, i pels espais tancats. Es una purificadora de l’ambient, renova l’aire. Les seves fulles verdes i carnoses, absorbeixen els tòxics de l’aire, actuant com un filtre.

Depura les substàncies que desprenen els objectes quotidians com ara mobles, materials sintètics, equips informàtics, telèfons i mòbils. Avui en dia que totes les cases i ha un fotimer d’aparells electrònics, ordinadors, microones consoles, ipads... i tantes altres substàncies químiques i tòxiques, que passen a l’aire i que respiren directament els nostres pulmons.

Si qualsevol flor fa que la nostre casa sigui més agradable, aquesta a més aconsegueix que l’aire sigui més respirable i més net, cosa que repercutirà directament en la nostra salut, farà que ens sentim més bé.

Per tal que compleixi la seva funció, hem de tenir una mica de cura de la planta, vaja, se l’ha de mimar una miqueta, li agraden els llocs lluminosos i temperats, la terra de jardí ha d’estar barrejada amb sorra. S’ha de regar més a l’estiu..., i mantenir una bona temperatura, no excessiva.

Plantar i cuidar una d’aquestes plates, és com portar un bri de natura, un alenada de frescor, dins la casa, i llavors és produeix la meravella: les substàncies nocives són filtrades com per art d’ encantament per la planta que fa de central depurativa. Els components orgànics volàtils( el benzè, la acetona, l’amoníac...)són fulminats. Les fulles han fet el prodigi, l’aire viciat ha estat conjurat.

Amb totes aquestes meravelles que fa la planta, penso que amb una en tindre poc. Demà aniré a comprar-ne una altre!!!

6 comentaris:

  1. Ondia! doncs jo també en compraré una.

    ResponElimina
  2. Si és tan miraculosa... tots a comprar la planta. A més és gaupíssima!

    ResponElimina
  3. Jo ja fa temps tinc un kalanchoe a casa. Queda molt macu i ens purifica l'aire. Respirem molt millor des de que és al nostre menjador.

    ResponElimina
  4. Jo les dec mimar poc Anna M. perquè n'he comprat moltes vegades i sempre passen a millor vida...És deuen intoxicar amb tanta contaminació!!!
    Bona nit,
    M. Roser

    ResponElimina
  5. Pot ser que si la planta és descontaminant, no tingui una vida massa llarga. Veure´m amb la meva que passa.

    ResponElimina
  6. Tan sols per la bellesa de les flors, val la pena tenir-ne una. També penso comprar-la

    ResponElimina