dimarts, 30 de desembre del 2014

ENTRE NADAL I SANT ESTEVE


Va ser realment una cosa inesperada, no podia ser que hagués passat allò. No ens podíem  creure el que havia succeït.  Encara que ja han transcorregut molts anys , sento els crits de la mare desesperada .

Al escoltar els crits que feia, tots vam acudir, per veure que havia passat. Valga ’m  Déu, quin desgavell. Hi havia sang per tot arreu ... l’espectacle era dantesc;  totes , totes eren mortes, degollades, amb aquell tall tant fi al coll i esteses per terra, unes al costat de les altres. No se’n havia escapat ni una. Era terrorífic. Les quinze gallines...  mortes, degollades.

Ahir amb la gresca del Nadal algú es va deixar la finestra del corral oberta i per allà va entrar la maleïda guineu (guilla, en diuen per aquest  indrets) i les va matar totes, les va degollar,  a mes, a una se la va mig menjar, ja que se la volia emportar, però al ser la finestra una mica enlaire, no va poder.

Vam haver de tranquil·litzar la mare, pensàvem que li donava un col·lapse. Amb l’escassesa de menjar que hi havia en aquells temps, aquella pèrdua era molt important per la família. Encara que com en altres trifulgues, també d’aquesta ens en vam sortir.

Tot va passar aquella nit entre Nadal i Sant Esteve , per un maleit descuit, d’algú que va deixar una finestra mal tancada i la guineu que feia temps que les devia vetllar, va aprofitar per fer de les seves, i fer el seu àpat particular.  Com no se les podia emportar les va anar degollant totes  una per una.

La guilla, però, no se’n va riure. El pare, molt disgustat, va posar diferents paranys pels vols de la casa i un dia, en un, va quedar-hi atrapada.

Desembre de 2009

 

2 comentaris:

  1. Diuen que qui la fa la paga...Perquè jo hagués entès que se n'hagués cruspit alguna , però matar-les perquè sí, no va estar gens bé!
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, finalment ho va pagar, però el mal ja estava fet. El cas és verídic, amb algunes variants.
      Bon Any 2015, M. Roser

      Elimina